KTK, Trafik Cezaları

57/1-b, 57/1-c, 57/1-d, 57/1-e, 57/1-f, 58 Kanun Maddeleri Nedir?

57/1-b, 57/1-c, 57/1-d, 57/1-e, 57/1-f, 58 Kanun Maddeleri Nedir?

Kanun Maddeleri: 57/1-b, 57/1-c, 57/1-d, 57/1-e, 57/1-f, 58 Kanun Maddeleri Nedir? 2025

Kanun Madde Numarası Trafik İhlalinin Konusu Ceza Miktarı Ceza Puanı Trafikten Men Araç Kullanmaktan Men Diğer Hususlar
57/1-b Kanun Maddesi Nedir? Trafik kolluğu veya ışıklı trafik işaret cihazları veya trafik işaret levhası bulunmayan kavşaklarda, belirli kurallara uymayarak geçiş hakkını ihlal etmek. 993 TL (% 25 İndirimli 744,75 TL) 20
57/1-c Kanun Maddesi Nedir? Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş kavşaklarda, geçiş hakkı kurallarına uymamak. 993 TL (% 25 İndirimli 744,75 TL) 20
57/1-d Kanun Maddesi Nedir? Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akımı; kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak veya diğer doğrultudaki trafiğin geçişine engel olacak hallerde kavşağa girmek. 993 TL (% 25 İndirimli 744,75 TL) 20
57/1-e Kanun Maddesi Nedir? Kavşaklarda gereksiz olarak duraklamak, yavaşlamak, taşıttan inmek veya araçların motorunu durdurmak. 993 TL (% 25 İndirimli 744,75 TL) 20
57/1-f Kanun Maddesi Nedir? Aksine bir işaret olmadıkça, bütün kavşaklarda araçların ray üzerinde hareket eden taşıtlara ilk geçiş hakkını vermemesi. 993 TL (% 25 İndirimli 744,75 TL) 20
58 Kanun Maddesi Nedir? İndirme-bindirme sırasında sürücülerin; aksine bir işaret bulunmadıkça araçlarını gidiş yönlerine göre yolun en sağ kenarında durdurmaması, yolcuların da iniş ve binişlerini sağ taraftan yapmaması. 993 TL (% 25 İndirimli 744,75 TL) 15

57/1-b Kanun Maddesi Nedir?

Trafik İhlalinin Konusu: Trafik kolluğu veya trafik işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda sürücülerin; tali yoldan çıkanların ana yoldan gelen araçlara, dönel kavşağa gelenlerin dönel kavşak içindeki araçlara, mülk veya tali yoldan çıkanların ana yol üzerindeki araçlara ilk geçiş hakkını vermemesi.

Kimlere Uygulanacağı: Sürücülere.

Ceza Miktarı: 993 TL (%25 İndirimli: 744,75 TL).

Ceza Puanı: 20 puan.

57/1-c Kanun Maddesi Nedir?

Trafik İhlalinin Konusu: Trafik işaretleriyle geçiş üstünlüğü belirlenmemiş kavşaklarda, motorsuz araç sürücülerinin motorlu araçlara ve motorlu araçlardan soldaki aracın sağdan gelen araca ilk geçiş hakkını vermemesi.

Kimlere Uygulanacağı: Sürücülere.

Ceza Miktarı: 993 TL (%25 İndirimli: 744,75 TL).

Ceza Puanı: 20 puan.

57/1-d Kanun Maddesi Nedir?

Trafik İhlalinin Konusu: Işıklı trafik işaretleri geçişi serbest gösterse bile kavşakta trafik sıkışıklığı varken, sürücülerin kavşağa girerek trafik akışını engellemesi.

Kimlere Uygulanacağı: Sürücülere.

Ceza Miktarı: 993 TL (%25 İndirimli: 744,75 TL).

Ceza Puanı: 20 puan.

57/1-e Kanun Maddesi Nedir?

Trafik İhlalinin Konusu: Kavşaklarda gereksiz olarak duraklamak, yavaşlamak, taşıttan inmek veya yolcu indirip bindirmek.

Kimlere Uygulanacağı: Sürücülere.

Ceza Miktarı: 993 TL (%25 İndirimli: 744,75 TL).

Ceza Puanı: 20 puan.

57/1-f Kanun Maddesi Nedir?

Trafik İhlalinin Konusu: Kavşaklarda araç sürücülerinin, aksine bir işaret bulunmadıkça demiryolu araçlarına ilk geçiş hakkını vermemesi.

Kimlere Uygulanacağı: Sürücülere.

Ceza Miktarı: 993 TL (%25 İndirimli: 744,75 TL).

Ceza Puanı: 20 puan.

58 Kanun Maddesi Nedir?

Trafik İhlalinin Konusu: Sürücülerin, indirme-bindirme yaparken aksine işaret yoksa araçlarını taşıt yolunun sağ kenarında durdurmamaları, yolcuların inip-binmesi sırasında yolcu güvenliğini tehlikeye düşürmeleri.

Kimlere Uygulanacağı: Sürücülere.

Ceza Miktarı: 993 TL (%25 İndirimli: 744,75 TL).

Ceza Puanı: 15 puan.

Karayolları Trafik Kanunu (KTK) Nedir

Karayolları Trafik Kanunu (KTK) Nedir

KTK Bilgilendirme Metni

Karayolları Trafik Kanunu (KTK) Nedir?

Karayolları Trafik Kanunu (KTK), Türkiye’deki trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulmuş temel yasal düzenlemedir. KTK, trafik kurallarını, araçların tescil işlemlerini, sürücülerin hak ve sorumluluklarını, trafik kazaları sonucunda uygulanacak cezaları ve trafik ile ilgili tüm yasal yükümlülükleri kapsamaktadır.

KTK’nın Amacı Nedir?

KTK’nın temel amacı, trafik güvenliğini sağlamak, trafik akışını düzenlemek, can ve mal kaybını en aza indirmek ve sürücülerin trafik kurallarına uymasını teşvik etmektir. Bu kanun, sürücüler kadar yayaların, yolcuların ve araç sahiplerinin haklarını koruyucu hükümler içermektedir.

Karayolları Trafik Kanunu Hangi Konuları Kapsar?

Araçların tescil ve kayıt işlemleri
Sürücü belgelerinin alınması, yenilenmesi ve iptali
Trafik kazalarının oluşumu, sorumluluklar ve kaza sonrası süreçler
Trafik kurallarına aykırı davranışlarda uygulanacak cezalar
Alkollü, ehliyetsiz veya sigortasız araç kullanımı gibi durumlarda uygulanacak yaptırımlar
Araçların teknik ve fiziki şartları
Trafik denetimleri ve trafik kolluğunun yetkileri

KTK’ya Uymamanın Sonuçları Nelerdir?

Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı davranışlar halinde, ihlalin türüne göre çeşitli idari para cezaları, trafikten men cezaları, sürücü belgelerine geçici veya kalıcı el konulması, araç kullandırmama cezası gibi ciddi yaptırımlar uygulanabilir. Ayrıca, bazı durumlarda cezai sorumluluk (adli süreç) doğabilir.

Trafik İhlalleri ve İtiraz Süreci

KTK kapsamında uygulanan trafik cezalarına karşı vatandaşların itiraz hakkı bulunmaktadır. Trafik cezalarının hatalı olduğu düşünülen durumlarda itiraz işlemleri, cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde ilgili mahkemelere yapılmalıdır. Bu süreçte profesyonel bir trafik cezası avukatından hukuki destek alınması, hak kaybı yaşanmasını önlemek açısından önemlidir.

Trafik Cezası İtiraz ve Hukuki Destek Almanın Önemi

KTK kapsamındaki trafik kazaları, trafik cezaları ve itiraz süreçlerinde (avukat) profesyonel hukuki destek almak, sürecin doğru yürütülmesi ve sonuçlandırılması açısından önemlidir. Trafik hukukuna dair tüm sorularınız ve destek talepleriniz için alanında uzman bir trafik kazası avukatına danışmanız faydalı olacaktır. Kaza sonrası Araç Değer Kaybı Hesaplama, Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminat Hesaplama, İş Kazası Tazminat Hesaplama, Kıdem Tazminatı Hesaplama için sitemizdeki ücretsiz hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz.

author-avatar

KMLPARK Hakkında

KMLPARK Hukuk Bürosu Ankara Adaletin güvencesi, güçlü bir savunmadır. KMLPARK Hukuk Bürosu, Av. Rahman Güner ve Av. Meryem Güner tarafından, müvekkillerine en yüksek kalitede hukuki hizmet sunmak amacıyla kurulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir